Bahan-bahannya
½ ekor ayam
1 biji bawang besar
1 biji tomato dipotong dadu
½ cawan sos tomato
Garam dan kunyit secukupnya
Bahan dikisar
4-5 biji cili kering
1sm halia
2 ulas bawang putih
Bahan-bahan hiasan
½ bawang besar di potong bulat
Kacang hijau secukupnya
Cara memasak
1.
Bersihkan ayam lalu potong kecil-kecil dan gaul
dengan garam dan kunyit. Goreng sehingga setengah masak.
2.
Tumiskan bahan kisar sehingga naik bau. Kemudian
dimasukkan sos tomato dan tomato. Tumis sehingga pecah minyak.
3.
Masukkan ayam dan biar kuah jadi pekat. Sekali
sekala hendaklah di gaul.
4.
Bila kuah sudah pekat bolehlah masukkan
bahan-bahan hiasan.
5.
Biar selama satu hingga dua minit.
6.
Tadaaaa ^_^.. da boleh di angkat..
0 comments:
Post a Comment