Friday, 13 June 2014

Resepi Biskut Sarang Semut

Resepi Biskut Sarang Semut

bahan-bahan

125gm mentega
50gm gula
175gm tepung gandum
50gm tepung jagung
1 biji kuning telur
1 sudu esen vanila

bahan hiasan

mangkuk kertas
coklat urai


cara menyediakannya


  1. satukan mentega dan gula, gaulkan sebati.
  2. masukkan pula tepung gandum, tepung jagung, kuning telur dan esen vanilla, uli sehingga adunan sebati.
  3. simpan seketika doh dalam peti ais selama 30 minit.
  4. keluarkan doh dari peti ais dan sagat halus.
  5. ambil sesudu doh yang telah di sagat dan letakkan di dalam mangkuk kertas. susunkan diatas dulang pembakar.
  6. taburkan coklat urai dan bakar pada suhu 170c selama 15minit sehingga 20 minit.


selamat mencuba.. ^_^

0 comments:

Post a Comment